section-top-l

Zapiekanka na ostro z dodatkami.

info

15

info-persons

1

info-skill

łatwy

recipe

Pobierz przepis

Zapiekanka - można śmiało stwierdzić, że jest królową Polskiego fast fooda. Sprzedawana w ulicznych budkach i barach szybkiej obsługi, łatwa do zrobienia i samodzielnego wykonania w domu. Do przygotowania w różnych wyśmienitych wersjach. Idealna na szybką przekąskę

Składniki:

  • bagietka lub gotowa zapiekanka - BIS Zapiekanka z pieczarkami
  • ser żółty 20 dag - Mlekoma Ser Gouda
  • oliwki- Good Food Oliwki Czarne Całe
  • boczek - Morliny Boczek Wędzony
  • pieczarki 50 dag
  • cebula 1 szt.
  • sól - Spec Sól Spożywcza
  • pieprz - Spec Pieprz Czarny
  • ostra paryka - Prymat Papryka Ostro Mielona
  • sos czosnkowy - Tarsmak Sos Czosnkowy
  • ketchup - Fanex Ketchup NO7
  • kukurydza w puszce - Dawtona Kukurydza

Sposób przygotowania:

Cebulkę drobno kroimy, smażymy z łyżką masła i oleju. Następnie dajemy starte pieczarki, sól, pieprz, ostrą paprykę gotujemy do odparowania wody. Bagietkę kroimy wzdłuż, smarujemy odrobiną masła. Nakładamy farsz i posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku w 190 - 200 stopni przez 10 minut. Podajemy z oliwkami, kukurydzą. Polewamy sosem czosnkowym, ketchupem i posypujemy obficie szczypiorkiem.  

Inne przepisy Specfood

Stripsy w panierce

45 min

średni

Stripsy w panierce

Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w ch...czytaj więcej

Sos belgijski do frytek

20 min

łatwy

Sos belgijski do frytek

Belgowie wymyślili nie tylko frytki, ale także doskonałe sosy do nich. Prostota składników wzbogacona i podkręcona octem oraz...czytaj więcej