Rewelacyjne przekąski z soczystego kurczaka w pysznej kukurydzianej panierce. Nuggetsy w smaku podobne są do tych znanych z restauracji McDonald czy KFC.
Kurczaka pokroić w dużą kostkę. Jajko, wodę, mąkę i przyprawy miksujemy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodajemy więcej wody lub mąki. Płatki kukurydziane wkładamy do woreczka foliowego i lekko zgniatamy ręką, aby były trochę mniejsze. Kawałki kurczaka najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w płatkach i odkładamy na talerz. Rozgrzewamy olej garnku lub na głębszej patelni, ma być go tyle, aby przykrył kawałki kurczaka. Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, zwracając uwagę, by kawałki kurczaka nie dotykały się. Smażymy około 5 min, w zależności od temperatury oleju, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik by odsączyć nadmiar tłuszczu.