Wołowina niejedno ma imię

specfood

Czy burger to tzw. cheat meal? Wszystko zależy od tego jak żywisz się na co dzień; uśredniona wartość kaloryczna jednego burgera to 800kcal, z czego 400 kcal pochodzi z tłuszczu, ok. 100 kcal z węglowodanów, a reszta to białko. Dla wielu ludzi jest to całkiem obfity posiłek, dla niektórych tylko przekąska w ciągu dnia. Ważne jest aby mieć sprawdzone miejsce, w którym używane są świeże składniki i odpowiednio przygotowane i smażone mięso. Firma Koliber oferuje szeroką gamę najróżniejszych, gotowych produktów dla małej i większej gastronomii. Doskonałe, głęboko mrożone burgery wołowe, smaczne, soczyste, po usmażeniu stają się doskonałą podstawą do stworzenia burgera atrakcyjnego smakowo dla każdego podniebienia.

Angus, Hereford, Wagyu - smakosze tych rodzajów wołowiny mogą nasycać swoje kubki smakowe nie tylko w światowych restauracjach, ale także w niewielkich burgerowniach rozsianych po całym kraju. Angus, z jego marmurkowatą strukturą mięsa zapewnia dużo wykwintniejszy smak niż inne mięsa wołowe. Miękkość, soczystość, naturalna kruchość oraz łatwość obróbki termicznej to niewątpliwie wysokie walory wołowiny Hereford, a z kolei japońska wołowina Wagyu charakteryzuje się delikatnością, aromatem i dużą ilością kwasów Omega, a jego swoista marmurkowatość wpływa na wyjątkową soczystość mięsa.

Kruche, soczyste i aromatyczne – któż się nie skusi aby spróbować?