![Stripsy w panierce](https://api.specfood.pl/assets/media/01-fastfood_homeBlogThumb.jpg)
![](/img/time.png)
45 min
![](/img/skill.png)
średni
Stripsy w panierce
Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w ch...czytaj więcej
Cypryjski ser, grecki sos i belgijskie frytki. Wyśmienite połączenie potraw z 3 krajów na jednym talerzu. Panierowane i smażone w głębokim tłuszczu kawałki halloumi, do tego belgijskie frytki i tzatziki podkreślające smak sera i ziemniaków.
Halloumi owijamy ręcznikiem papierowym i odciskamy z nadmiaru płynu. Ser kroimy w plastry, a następnie w dość grube słupki. Mąkę i bułkę tartą przesypujemy na osobne talerze. Jajko rozbełtujemy w miseczce. Słupki sera halloumi obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Ogórek ścieramy do miski na tarce o grubych oczkach, a następnie mocno odciskamy w dłoniach z nadmiaru płynu i przekładamy do osobnej miski. Dodajemy czosnek starty na tarce o drobnych oczkach. Doprawiamy solą i sokiem z cytryny. Dodajemy posiekaną miętę, koperek i oliwę z oliwek. Mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut, by smaki się połączyły. We fryturze smażymy frytki oraz panierowane słupki sera aż panierka nabierze złotego koloru. Podajemy z sosem tzatziki.
45 min
średni
Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w ch...czytaj więcej
45 min
średni
Rewelacyjne przekąski z soczystego kurczaka w pysznej kukurydzianej panierce. Nuggetsy w smaku podobne są do tych znanych z r...czytaj więcej
20 min
łatwy
Belgowie wymyślili nie tylko frytki, ale także doskonałe sosy do nich. Prostota składników wzbogacona i podkręcona octem oraz...czytaj więcej
15
łatwy
Zapiekanka - można śmiało stwierdzić, że jest królową Polskiego fast fooda. Sprzedawana w ulicznych budkach i barach szybkiej...czytaj więcej