section-top-l

Sos belgijski do frytek

info

20 min

info-persons

4

info-skill

łatwy

recipe

Pobierz przepis

Belgowie wymyślili nie tylko frytki, ale także doskonałe sosy do nich. Prostota składników wzbogacona i podkręcona octem oraz posiekaną cebulą jest doskonałym połączeniem dla sosu idealnego do frytek.

Składniki:

  • 4 łyżki majonezu Tarsmak wyśmienity 76%
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 posiekana cebula
  • 1 łyżka octu
  • sól, pieprz Prymat

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać i zalać łyżką octu aby puściła sok. Odsączyć i wymieszać z ketchupem i majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Inne przepisy Specfood

Stripsy w panierce

45 min

średni

Stripsy w panierce

Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w ch...czytaj więcej