Oferta fast-food

Logicznie rzecz biorąc, wydawać by się mogło, iż żywność fast food to wynalazek XX wieku. Okazuje się jednak, że już starożytni Rzymianie kupowali na forum Romanum kawałki mięsa wołowego wciśniętego pomiędzy dwie kromki pieczywa, zaś w Grecji popularne były suszone, gotowe do spożycia ryby. W Pompejach odnaleziono pozostałości około 150 różnych restauracji typu fast-food, które nazywano thermopolia. To w nich właśnie można było zakupić tanie jedzenie na wynos i alkohol. Niektóre z nich były budowane w taki sposób, by klient nie musiał wysiadać z wozu podczas zakupu! A więc wychodzi na to, iż drive-thru miał swoje początki dawno przed McDonaldem :)
Fast food - czyli szybko przygotowywane i serwowane na poczekaniu potrawy od lat cieszą się niegasnącą popularnością. Pomimo świadomości ryzyka, które niesie nadmierne spożywanie takich potraw te nie słabną na popularności. Trudno znaleźć osobę, która choćby raz w życiu nie spróbowała hamburgera, frytek czy kebaba.
Pierwsze restauracje typu fast food powstały w latach pięćdziesiątych XX wieku w Stanach Zjednoczonych. W Polsce zaś początek rozwoju rynku fast food przypada na końcówkę XX wieku (1991 - 1992), kiedy to znane zagraniczne sieci zaczęły uruchamiać swoje oddziały poza granicami swych państw.
Firma Spec Food wychodzi na przeciw oczekiwaniom szerokiej gamy klientów działających w branży fast food. Jesteśmy dystrybutorem szerokiej gamy produktów dla gastronomii typu fast food. Oferujemy mięsa do hamburgerów od takich dostawców jak Koliber – wiodącego producenta produktów mrożonych, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich, głownie kotletów typu burger, Foodworks – amerykańskiego dostawcy mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego; pieczywa od polskich, sprawdzonych producentów. Oprócz tego w swojej ofercie mamy wszelkiego rodzaju gotowe zapiekanki, frytki, bogatą ofertę sosów, przetworów warzywnych, przypraw, jogurtów, tłuszczy, serów, a także sprzętu niezbędnego w gastronomii, opakowań i chemii. Jednym słowem znajdziesz u nas wszystko co jest potrzebne, aby rozkręcić swój kulinarny biznes.