![Domowa Pizza](https://api.specfood.pl/assets/media/02-pizza_homeBlogThumb.jpg)
![](/img/time.png)
45 min
![](/img/skill.png)
średni
Domowa Pizza
Klasyczna pizza, na cienkim, chrupiącym cieście, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek i aromatycznym sosem na bazie po...czytaj więcej
Pizza na dyniowych talarkach dla miłośników wegetariańskich potraw i ciekawych, nowych doznań kulinarnych. Z sosem czosnkowym, na cienkim, chrupiącym cieście z kawałkami dyni, które doskonale komponują się ze smakiem pomidorów, papryki, cebuli i kukurydzy.
Spód:
Sos:
Dodatki:
Dodatkowo:
Śmietanę i jogurt naturalny mieszamy proporcjach 1:1, dodajemy wyciśnięty czosnek oraz przyprawy i mieszamy. Tak przygotowanym sosem smarujemy talarki z dyni. Ciasto na pizzę rozkładamy na blaszce i na nim układamy talarki z dyni. Na całości układamy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidorki świeże i pokrojone suszone, cebulę w krążkach oraz kukurydzę. Całość posypujemy ziołami, na koniec układamy plastry mozarelli. Piekarnik nagrzewamy do 190°, pizzę pieczemy tak długo, aż dynia stanie się miękka i elastyczna.
45 min
średni
Klasyczna pizza, na cienkim, chrupiącym cieście, z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek i aromatycznym sosem na bazie po...czytaj więcej
45 min
średni
Wyśmienita pizza z dodatkiem kurek, wzbogacona smakiem pasty z bakłażana i szynką prosciutto crudo. Smak grzybów podkreślony...czytaj więcej
60 min
średni
Mini pizze z salami i sosem pomidorowym, uwielbiane zarówno prze dzieci jak i dorosłych amatorów tego włoskiego przysmaku. Św...czytaj więcej