Pizza na dyniowych talarkach dla miłośników wegetariańskich potraw i ciekawych, nowych doznań kulinarnych. Z sosem czosnkowym, na cienkim, chrupiącym cieście z kawałkami dyni, które doskonale komponują się ze smakiem pomidorów, papryki, cebuli i kukurydzy.
Spód:
Sos:
Dodatki:
Dodatkowo:
Śmietanę i jogurt naturalny mieszamy proporcjach 1:1, dodajemy wyciśnięty czosnek oraz przyprawy i mieszamy. Tak przygotowanym sosem smarujemy talarki z dyni. Ciasto na pizzę rozkładamy na blaszce i na nim układamy talarki z dyni. Na całości układamy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidorki świeże i pokrojone suszone, cebulę w krążkach oraz kukurydzę. Całość posypujemy ziołami, na koniec układamy plastry mozarelli. Piekarnik nagrzewamy do 190°, pizzę pieczemy tak długo, aż dynia stanie się miękka i elastyczna.