section-top-l

Burger z serem pleśniowym i konfiturą z czerwonej cebuli

info

35 minut

info-persons

4

info-skill

średni

recipe

Pobierz przepis

Wyborny burger z konfiturą z czerwonej cebuli, z ciemną sałatą i sosem Green Pepper. Ostrości dodaje również musztarda Dijon i błękitny ser pleśniowy. Rarytas dla smakoszy ostrzejszych, niebanalnych i interesujących połączeń smakowych.

Składniki:

  • Mięso burger - Koliber Prime burger Angus
  • 4 łyżki sosu Green Pepper - Tabasco Green Pepper
  • ser pleśniowy typu blue - Lazur Błękitny
  • 1 łyżeczka musztardy - Fanex Dijon
  • sałata karbowana ciemna, liście
  • bułki do hamburgerów - Ritpol Bułka Hamburger
  • szczypta soli - Prymat
  • szczypta pieprzu - Prymat
  • 6 czerwonych cebul
  • 4 łyżki octu balsamicznego - Pietro Coricelli
  • 2 łyżki oleju - Spec Olej 

Sposób przygotowania:

Cebule pokrój w piórka, przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, dodaj cukier oraz ocet balsamiczny. Duś na wolnym ogniu przez 30 minut podlewając odrobiną wody od czasu do czasu. W tym samym czasie opiecz na grillu również bułki, a następnie posmaruj je sosem Green Pepper z obu stron. Na burgera połóż plasterki żółtego sera, aby się roztopił. Na wierzch bułki nałóż porcję cebulowej konfitury. Na spód połóż liść sałaty, następnie połóż burgera z konfiturą i przykryj burgerem z roztopionym serem. Wierzch przykryj pozostałą bułką.

Inne przepisy Specfood

Burger z jalapeno

30 minut

średni

Burger z jalapeno

Urozmaicona nachosami, ciekawa i smaczna wersja burgera. Plastry avocado i jalapeno z roztopionym cheddarem, nachosy polane s...czytaj więcej

Burger z jagnięciną

25 min

łatwy

Burger z jagnięciną

Wyśmienity burger z doskonałej jakości jagnięciny, w greckim stylu, z sosem tzatziki, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidoram...czytaj więcej