section-top-l

Burger wołowy z krewetkami

info

30

info-persons

2

info-skill

łatwy

recipe

Pobierz przepis

Przepyszny i szybki w przygotowaniu burger wołowy z krewetkami i sosem majonezowym. Oryginalne połączenie mięsa i owoców morza zachwyci każde kubki smakowe :)

Składniki:

  • bułki 2 szt - Ritpol bułka do burgerów
  • mięso wołowe 2 szt - Koliber Prime Burger
  • krewetki 200 g - Beef 4 You
  • masło 2 łyżki - Extra Masło
  • czosnek 2 ząbki
  • sałata
  • rukola
  • majonez 5 łyżek - Fanex majonez wyborowy
  • sól - Prymat
  • pieprz - Prymat
  • sos BBQ - Mississipi sos BBQ

Sposób przygotowania:

Rozgrzewamy patelnie. Dodajemy masło, czosnek i krewetki-smażymy po 2 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Mięso dajemy na bardzo mocno rozgrzaną patelnie (stopień wysmażenia według własnych upodobań). Majonez mieszamy z przyprawami. Bułki przekrojone na pół grillujemy na patelni lub w piekarniku.

Ułożenie:
Bułkę smarujemy sosemBBQ, następnie układamy sałatę i rukolę, mięso, polewamy sosem majonezowym, dajemy krewetki i znowu powtarzamy zieleninę. Całość przykrywamy drugą częścią bułki.

Inne przepisy Specfood

Burger z jalapeno

30 minut

średni

Burger z jalapeno

Urozmaicona nachosami, ciekawa i smaczna wersja burgera. Plastry avocado i jalapeno z roztopionym cheddarem, nachosy polane s...czytaj więcej

Burger z jagnięciną

25 min

łatwy

Burger z jagnięciną

Wyśmienity burger z doskonałej jakości jagnięciny, w greckim stylu, z sosem tzatziki, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidoram...czytaj więcej